Sådan undgår du at din hund fælder med hvalpefoder

Fældning

Fældning er et kendt problem blandt hunde. Ikke mindst hundeejere kan blive frustreret over hundehår, som samler sig alle steder. Flere butikker har specialiseret sig i den rigtige pleje og ernæring til hunde. Men der er selvfølgelig også en masse ting, du bør vide, når du forebygger fældning hos hunden. Især med hvalpe er det super vigtigt at du undgår at de får fældning. Blandt andet hvalpefoder kan være med til at forhindre at din hund udvikler fældning

Derfor fælder hunden

Hundens pels skal fornyes og derfor fælder den. Der er altså ikke tale om en særlig sygdom. Fældningens grad varierer fra race til race og er værst i løbet af efterår og forår.

Undgå hundehår

Du kan købe en børste og strigle hunden ved behov. Dog kan det ikke undgås, at der i perioder samles hundehår på tæpper, gulve, sofa og stole. Men det mindskes betydeligt ved strigling og hvis du er særlig effektiv, kan du reducere hundehår betydeligt.

Sygdom

Når hunden konstant fælder og pelsens fornyelse ikke kan følge med, kan der være tale om en sygdom. Derfor bør man altid få undersøgt sin hund for at udelukke sygdom. Heldigvis er årsagen ofte blot at hunden fælder mere end andre hunde. Så må man bare væbne sig med tålmodighed og strigle hunden ofte.

Foder kan være årsag til fældning

Selvom årsagen til fældningen ikke er sygdom, kan det være mangel på vitaminer og mineraler. Derfor skal man ikke gå på kompromis med foderets kvalitet. Det kan koste dyrt i både dyrelægeregninger, samt hundens helbred, hvis man ikke køber det sunde foder. Hvis hunden er stresset på grund af ustabilitet i hjemmet, kan det også påvirke spisning og derved fældning. Især for små hunde er det vigtigt at de får det rette hvalpefoder.

Det rigtige foder

Hvis du er forvirret over hvilken type foder du skal købe er det helt forståeligt. Markedet bugner med tilbud og påstande. De fleste supermarkedskæder fører en eller anden slags hundefoder. Dog er der flere slags hundefoder, der er i rigtig dårlig kvalitet. Hos din dyrehandler eller dyrelæge kan du stort set altid købe det rigtige foder. Du kan også finde dyrefoder på internettet i forskellige shops. Det er altid godt at bevare sin kritiske sans. Uanset hvilken butik du køber foderet hos, kan aftaler og særinteresser have indflydelse på hvilket foder, der anbefales til kunderne.

Lær din hund at kende og undgå fældning

For at undgå fældning er det bedste derfor at lære din hund at kende. Lær dets rytmer at kende, dets spisevaner, livretter og lyt også til hundens psykiske og sociale behov. Køb en hundebog og læs om ernæring til hunde. Hvis din hund fælder meget, anbefales det også at købe en børste, så du kan strigle den ved behov. Frem for alt – vær kritisk når du køber hunde- og hvalpefoder.

Du finder et kæmpe udvalg af velegnet hvalpefoder hos Olivers. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *