Det er vigtigt med den rette hvalpefoder til din hvalp

Det er vigtigt at man fodrer sin hvalp med det rette vækstfoder, da en hvalp vokser ligeså meget på ét år, som et mennesker gør på 14 år. Vigtige faktorer, som spiller en væsentlig rolle når man skal vælge hvalpefoder, er dens aktivitetsniveau og race, samt foderets næringsindhold. Hvalpefoder er lavet, så hvalpen får den optimale vækst og knogle- og muskeludvikling.

Hvalpefoder til den store hvalp

Det er vigtigt, at man tager sin hunds størrelse i betragtning, da alle hvalpe ikke skal vokse lige meget. Har man en gigantrace er det vigtigt, at man sikrer sig, at foderet indeholder den rette mængde kalium, da de store hunderacer er mere følsomme end de små og mellemstore hunderacer.

Med den store hvalp skal man også sikre sig, at indholdet af kalk i foderet er korrekt. For meget eller for lidt kalk i dens hvalpefoder kan give problemer med led og knogler, når den bliver ældre.

Hvornår stopper man med hvalpefoder?

Man skal fodre sin hund med vækstfoder i omkring 6 – 12 måneder, da det er i dette tidsrum, hvor hundens knogler er 90 % udviklet. For hvalpe af gigantracer er det dog normalt, at den skal spise vækstfoder i lidt længere tid, da de jo skal vokse mere end de små og mellemstore racer. Efter hvalpefoder anbefales det, at man skifter over til en afbalanceret voksenfoder, men det skader ikke hunden af forsætte lidt længere foder til hvalpe, så længe man sørger for ikke at overfodre den.

Mærket, Oliver’s Petfood, har en godt udvalg af foder til hvalpe og unghunde, og man kan også købe pakker, som indeholder både foder, godbidder og legetøj. Du kan se hele deres udvalg på http://www.olivers.dk/hvalpefoder. Hvis man er i tvivl om, hvad din hvalps behov er, så er det klogt at spørge din dyrlæge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *