2017: Kæledyr, der hvor vi lever

Danskerne er vilde med kæledyr, uanset om vi så taler hunde, katte eller kaniner, og de har aldrig haft så mange som nu. Et kæledyr giver et helt særligt liv i hjemmet, og er en god måde altid at have selskab på og lære børnene om ansvar. Hvordan vi vælger at indrette os med vores husdyr, er dog forskelligt afhængig af, hvordan vi bor, hvor vi arbejder og vores familieforhold.

Vi tager i denne artikel et blik på tendenser i tiden, når det kommer til kæledyr midt i et travlt liv anno 2017.

Når kæledyret er derhjemme

I Danmark i 2017 har vi stort fokus på vores arbejdsliv og skolegang. Disse områder af vores liv dikterer mange timer udenfor hjemmet, og vi kan derfor lidt kritisk spørge, hvor dette efterlader vores højtelskede kæledyr?

Uanset om du er ejeren af en West Highland White-terrier eller en stor, cremefarvet labrador, ser vi, at mange kæledyr tilbringer en stor del af døgnet alene i boligen eller i baghaven. Balancen mellem ansvaret for vores dyr og kravene ude fra samfundet, kan nemlig være svær at finde, og hvornår bliver for meget bare nok?

Enhver familie, der værdsætter og tager god vare på deres hund, har garanteret oplevet en snert af dårlig samvittighed fra tid til anden. Børnene sendes måske hjem tidligt for at lufte hunden, så kabalen går op, eller mor svinger forbi, inden hun handler. Koordinering synes nemlig at være løsningen, da vi må prioritere vores tid for at tage vare på familiens husdyr.

Kender du denne fornemmelse fra dig selv, kan du derfor skrive dig ind i tendensen netop nu. Selv om danskerne har travlt, prioriterer de dog fortsat at have hund derhjemme, måske fordi vi ikke for alvor kan fravriste os idéen om at have hund og børn i samme hjem. I hvert fald er hunden endnu ikke på vej ud – travlhed eller ej.

Alternativet: En hund på farten

I og med at arbejdslivet udvikler sig, og vi i stigende grad får indflydelse på vores dagligdag på arbejdspladsen, øjner vi nye muligheder for vores hunde. En lille, men støt stigende andel af hundeejere, bringer i dag deres hund med på jobbet.

Denne idé kan måske virke overraskende på nogen, men arbejder du eksempelvis som selvstændig, kan en rolig og veltrænet hund nemt sidde med under bordet til møder såvel som på værkstedet. En del beretter i virkeligheden om positive reaktioner fra kunder, når de medbringer hunden. For som alle os hundeejere ved, er hunden en naturlig ice breaker, der vil bringe overraskelse og glæde frem i mange arbejdssituationer med både kunder og kolleger.

Har du selv mod på at eksperimentere med denne løsning? Forhør dig hos din chef og tag en snak om muligheden for at medbringe din hund på job en gang om ugen. Eller vær frisk og spørg dine kunder, om du må medbringe din hund til næste møde. Selv om disse idéer måske vil vække en vis skepsis hos dig, kan vi garantere, at du vil få ja flere gange, end du aner.

Fremtiden for os med hund

Hvordan ligger landet så i fremtiden for vores hunde og kæledyr? Godt spørgsmål.

Som vi har set ønsker danskerne tydeligvis fortsat et liv med hund trods et rigt og tidskrævende arbejdsliv. Så måske vil fremtiden i stigende grad indebære, at vi har hunden med i bilen eller til forretningsmødet. Dette sætter krav til vores opdragelse af vores hunde, men lægger samtidig op til færre timer alene derhjemme for vores firbenede venner.

I hvert fald ser vi, at danskerne er gode til kreative og fleksible løsninger, og selv om vi i dag kan blive udfordret på tid, gør vi fortsat alt, hvad vi kan for at sikre trivsel hos vores kæledyr. Fremtiden tegner derfor ganske godt trods udfordringer udefra.

Hvad gør du selv for at få tid til din hund i hverdagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *