Giv aldrig din hund chokolade

Chokolade er ikke godt for hunden

I chokolade findes et særligt stof, der hedder theobromine. Hunden kan ikke tåle det, derfor må den ikke få chokolade. Hvis du gerne vil købe noget lækkert til din hund, kan du købe masser af godbidder til den. Hunden er ligeglad med om det er chokolade eller en almindelig godbid. Hvis du insisterer på at give den chokolade, kan man købe særlige godbidder, hvor theobromine ikke findes. Du kan blandt andet købe det hos dyrehandlere, internetbutikker eller din dyrlæge.

Derfor er theobromine farligt

Skrøbelige eller allerede syge hunde er i større fare for påvirkninger fra theobromine. Men alle hunde kan reagere på stoffet theobromine. Det giver sig udslag i epilepsi lignende anfald, hjerterytmeforstyrrelser, ophidselse, blødninger i maven og død.

Indholdet af theobromine i chokolade

Når hunden spiser et stykke mælkechokolade på ca. 28 gram, vil der være omkring 44-66 mg theobromine i det. Hvis hunden spiser et tilsvarende stykke mørk chokolade, ser det meget værre ud, der er 450 mg theobromine i. Pulverchokolade og koge/bitter chokolade kan have helt op til 600 mg theobromine i et stykke chokolade på ca. 28 gram. Hundens vægt afgør, hvornår en reaktion sker. Jo mindre hund, jo mindre chokolade skal der til før hunden bliver syg. Det kan tage helt op til 20 timer, før theobromine er ude af kroppen igen efter indtagelse, derfor kan det være katastrofalt, hvis du giver din hund chokolade med få timers mellemrum. Pas derfor på chokolade ved juletid, hunden tager gerne, hvad der ligger på gulvet. Hunden skal indtage over 200 mg theobromine/kg legemsvægt før den bliver syg.

Hjælp min hund har indtaget meget chokolade

Du skal straks få den til dyrelægen. Hos dyrelægen får den noget medicin, der får den til at kaste op. Men det er vigtigt, du henvender dig straks til dyrelægen, jo længere tid der går jo større er risikoen for at chokoladen er helt optaget af kroppen.

Så giv aldrig din hund chokolade

Når ovenstående fakta er opridset, bør det konkluderes at hunden ikke bør få chokolade. Har du et juletræ, så undgå chokoladepynt på det. Undervis dine børn i, at de aldrig må give hunden chokolade. Sørg for at chokoladen ikke står frit fremme på bordet. Sidste men ikke mindst, stil aldrig chokoladen i køkkenets underskabe, hunden er snedig og kan sagtens åbne et skab.

Du kan læse meget mere på netdyredoktor.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *