Tag hunden med i sommerhus

Annonce: Artiklen er skrevet i et betalt samarbejde med danishagroshoppen.dk

Efter sidste års varme og tørre sommer er der rigtig mange danskere, der satser på at kunne nyde sommeren i Danmark igen i år. Det betyder, at rigtig mange vælger at tage i sommerhus for at nyde sommerferien – men hvad så med hunden? Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og derfor skal hunden da heller ikke blive hjemme, når resten af familien tager på ferie. Du kan sagtens tage din hund med på ferie, selvom du lejer et sommerhus i Danmark. Herunder kan du læse mere om, hvilke forholdsregler du skal tage, hvis du ønsker at gøre det.

Undersøg reglerne for sommerhuset

Der er forskellige regler, når det kommer til sommerhuse. Reglerne er lavet af dem, der ejer sommerhuset. Derfor er der nogle sommerhuse, hvor kæledyr ikke er tilladt. Det kan eksempelvis være af allergimæssige årsager. Hvis du skal leje et sommerhus i Danmark, og du gerne vil have din hund med, skal du være sikker på, at det er tilladt. Hvis det er angivet, at det ikke er tilladt, er der ikke noget at gøre – hunden må blive hjemme, og du må savne den i din ferie. Kig derfor grundigt efter, når du undersøger reglerne for husdyr i sommerhuset.

Kan din hund være alene?

Hvis du tager din hund med på ferie i et sommerhus, der ikke er dit eget, skal du være sikker på, at den kan være alene. Det kan nemlig være, at du skal på en udflugt, hvor du er nødt til at lade hunden blive i sommerhuset. Selvom din hund kan være alene i jeres hjem, er det ikke sikkert, at den kan det et fremmed sted. Du skal altså kende din hund godt, hvis du vil tage den med i sommerhus. Hvis uheldet alligevel er ude, og din hund ødelægger noget, mens den er i sommerhuset, skal du have en forsikring, der kan dække det.

Er der varme i sommerhuset?

Selvom man kan håbe på, at sommeren bliver varm og tør, så er det ikke sikkert, at det er sådan, det bliver. I Danmark kan man ikke regne med vejret, så der kan også være dage, hvor det er koldt. Det gælder især i sommerhuse, der ikke altid er lige moderne, hvad isolering og varme angår. Hvis du og hunden skal i sommerhus, er det altså en god idé at sørge for at finde ud af, hvordan du kan varme sommerhuset lidt op, inden I ankommer. Måske skal du medbringe træbriketter eller ekstra tæpper. Hvis du ikke får brug for det inde i huset, kan du måske bruge det til en hyggelig bålaften ved stranden eller i haven, hvis sommerhuset er udstyret med en bålplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *